facebook-white sharing button
twitter-white sharing button
email-white sharing button
sms-white sharing button

Client: Sir Robert McAlpine 

 

Project overview: 

The Centre was to be built upon an existing car park area within the hospital premises. Our teams were appointed to clear the site prior to construction to achieve a reduced level for topsoiling. Removal of tarmac surface to existing footpaths was also required. Our team managed the removal of approximately 35 m3 of contaminated waste from the site and transport to a specialist tip.

 

Scope of works: 

  • Soft landscaping 
  • Hard landscaping 

 

Challenges / overview: 

Construction challenges mainly revolved around the site being compact in size and shrinking as our work, and that of other contractors, progressed. To counter this, deliveries were carefully scheduled, and very little stock held on site at any time. Lorries bringing topsoil into site were also used to remove excavated material.

A crane was required to lower boulders into ornamental garden and seating areas. Elements of the garden are situated under a timber canopy roof which had skylights and holes in the structure to let rainwater into the garden. The boulders were lowered through these into place.

Related Sectors
Related Services